Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–10 -vuotiaita partiolaisia. Sudenpentujen toiminta on leikkiä, tarinoita ja seikkailua. Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta asioita, joita ei tietokonepelejä ahmimalla omaksuta. Uusien taitojen lisäksi sudari oppii toimimaan ryhmässä ja sen eduksi.

Sudenpentujen ryhmät eli sudenpentulaumat, kokoontuvat kerran viikossa partiokololle. Kokouksissa opetellaan uusia asioita ja tehdään erilaisia suorituksia; jokaisen jäljen ansaittuaan sudenpentu saa paitaansa kankaisen merkin. PitVassa toimii kolme sudenpentulaumaa: yksi tyttö- ja kaksi sekalaumaa. Syksyisin järjestetään kaikkien sudenpentulaumojen yhteinen syysretki ja osallistutaan leikkimieliseen Pinkki-kisaan. Keväisin sudenpennut osallistuvat lippukunnan kevätretkelle ja järjestävät oman päiväretken. Sudenpennut osallistuvat myös kesäleirille.

Kaikkien lippukuntalaistemme johtajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pitkajarvenvaeltajat.fi.

Uusi sudenpentulauma odottaa vain johtajiaan!

Pitvan jonossa on potentiaalia vaikka useammallekkin laumalle, vain vetäjät puuttuvat. Jos olet kiinnostunut sudenpentutoiminnan mahdollistamisesta, ole yhteydessä: lpkj@pitkajarvenvaeltajat.fi

 

Karhut

Helmi Tossavainen: 044 012 0231‬

Karhut kokoontuvat keskiviikkoisin klo 17:00-18:00

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12 -vuotiaita ja heidän toimintansa on nimensä mukaisesti seikkailua, jonka kautta opetellaan partion perustaitoja, kuten rakentelua, nuotion tekemistä, teltassa nukkumista ja ensiaputaitoja. Toiminnan kautta seikkailija omaksuu yhteistyön taidot ja pelisäännöt. Seikkailija oppii toimimaan ryhmän jäsenenä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja pääsee myös kokeilemaan johtamista oman ryhmänsä sisällä.

Retket ja leirit ovat seikkailijaikäisille erityisen tärkeitä ja PitVan seikkailijat suuntaavatkin vähintään kaksi kertaa vuodessa vikonlopuksi metsään, seikkailijakisoihin ja muihin partiotapahtumiin. Retkeilyn lisäksi seikkailijajoukkue, seikkailijoiden oma ryhmä, kokoontuu viikoittain partiokololla.

 

Tuliketut

Sella Bruun: 044 324 2680

Elsi Ilmivalta: 044 0230 206

Lilli Kanerva: 044 973 4003

Elsa Tuomala: 040 140 7270

Tuliketut kokoontuvat maanantaisin klo 18:00-19:00

Hattivatit

Anrika Autio: 040 658 9400

Jessika Järnfors: 040 213 0400

Lumi Sillanpää: 045 154 2278

Hattivatit kokoontuvat tiistaisin klo 19:00-20:15

Makkaraoravat

Kristian Karjalainen: 040 1715 516

Oskari Ahonen: 040 676 1618

Makkaraoravat kokoontuvat keskiviikkoisin klo 19:00-20:00

 

Nipsut

Nipsut kokoontuvat maanantaisin klo 19:00-20:00

Tarpojat

12–15 -vuotiaiden tarpojien ohjelmassa korostuu yhdessä toimiminen ja kavereiden kanssa koetut elämykset. Tarpojat suuntaavat retkille, vaelluksille ja partiokisoihin yhdessä oman vartionsa kanssa ja pääsevät lisäksi osallistumaan suurempiin partiotapahtumiin, kuten suurleireille, sekä kotimaassa että ulkomailla.

Tarpojien oma ryhmä, tarpojavartio, kokoontuu viikoittain. Tarpojavartiota johtaa samoaja, 15–17 -vuotias vartionjohtaja, jonka taustalla apuna ja tukena toimii yli 22-vuotias aikuinen. Toiminnan kautta tarpoja laajentaa sosiaalista ympäristöään ja oppii soveltamaan käytännön taitoja. Tarpojan itseohjautuvuus kehittyy ja nuori uskaltaa kokeilla uutta. Tarpojaohjelman lopuksi tarpojat osallistuvat ryhmänjohtajakoulutukseen.

Jääkarhut

Jääkarhut kokoontuvat torstaisin klo 18:00-19:00
Eero Sahlberg
eero.sahlberg@pitkajarvenvaeltajat.fi

Sopulit

Ronja Hartimo: 045 203 4767

Sopulit kokoontuvat tiistaisin  klo 17:00-18:00

Samoajat ja vaeltajat

Samoajien, 15–17 -vuotiaiden partiolaisten, toiminta on paitsi peruspartiota, myös Pitkäjärven Vaeltajien ulkopuolelle kurkottavaa vaikuttamista, kansainvälisyyttä, vastuunkantoa ja uusien ihmisten kohtaamista. Samoajat suunnittelevat toimintaansa yhdessä aikuisen kanssa ryhmän kiinnostuksen kohteiden mukaisesti ja pääsevät näin valitsemaan partio-ohjelmasta itselleen parhaat palat.

Samoajaiässä vapaaehtoistoiminnan rooli kasvaa, kun samoaja saa vastuuta ja erilaisia pestejä hoidettavakseen. Monet samoajat toimivat esimerkiksi tarpojaikäisten vartionjohtajina, vastuutehtävissä lippukunnassa sekä erilaisissa projekteissa. Viikkotoiminnan lisäksi samoajat järjestävät omia retkiään ja osallistuvat aktiivisesti alueellisiin ja valtakunnallisiin sekä kansainvälisiin partiotapahtumiin.

18–22 -vuotiaana vaeltajana partiosta on mahdollista tehdä oman näköistä: yksi innostuu partiotaitokisoista, toinen ryhtyy partiolehden toimittajaksi ja kolmas lähtee nuorempien partiolaisten kanssa retkelle. Vaeltajana partio onkin paitsi harrastus, myös inspiroiva vapaaehtoistyö! Vaeltajat toimivat usein johtajina ja muissa vastuutehtävissä niin lippukunnassa, piiritasolla kuin valtakunnallisestikin. Lisäksi vaeltajat osallistuvat alueen partiotapahtumiin sekä valtakunnallisille ja kansainvälisille leireille ja partiomatkoille.