Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–10 -vuotiaita partiolaisia. Sudenpentujen toiminta on leikkiä, tarinoita ja seikkailua. Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta asioita, joita ei tietokonepelejä ahmimalla omaksuta. Uusien taitojen lisäksi sudari oppii toimimaan ryhmässä ja sen eduksi.

Sudenpentujen ryhmät eli sudenpentulaumat, kokoontuvat kerran viikossa partiokololle. Kokouksissa opetellaan uusia asioita ja tehdään erilaisia suorituksia; jokaisen jäljen ansaittuaan sudenpentu saa paitaansa kankaisen merkin. PitVassa toimii kolme sudenpentulaumaa: yksi tyttö- ja kaksi sekalaumaa. Syksyisin järjestetään kaikkien sudenpentulaumojen yhteinen syysretki ja osallistutaan leikkimieliseen Pinkki-kisaan. Keväisin sudenpennut osallistuvat lippukunnan kevätretkelle ja järjestävät oman päiväretken. Sudenpennut osallistuvat myös kesäleirille.

Kaikkien lippukuntalaistemme johtajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pitkajarvenvaeltajat.fi.

Uusi sudenpentulauma odottaa vain johtajiaan!

Pitvan jonossa on potentiaalia vaikka useammallekkin laumalle, vain vetäjät puuttuvat. Jos olet kiinnostunut sudenpentutoiminnan mahdollistamisesta, ole yhteydessä: lpkj@pitkajarvenvaeltajat.fi

Puput

Reetta Kivisaari: 040 500 5300

Kari Keskitalo: 050 572 5677

Puput kokoontuvat maanantaisin 18:00-19:00

 

Karhut

Helmi Tossavainen: 044 012 0231‬

Karhut kokoontuvat keskiviikkoisin klo 17:00-18:00

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12 -vuotiaita ja heidän toimintansa on nimensä mukaisesti seikkailua, jonka kautta opetellaan partion perustaitoja, kuten rakentelua, nuotion tekemistä, teltassa nukkumista ja ensiaputaitoja. Toiminnan kautta seikkailija omaksuu yhteistyön taidot ja pelisäännöt. Seikkailija oppii toimimaan ryhmän jäsenenä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja pääsee myös kokeilemaan johtamista oman ryhmänsä sisällä.

Retket ja leirit ovat seikkailijaikäisille erityisen tärkeitä ja PitVan seikkailijat suuntaavatkin vähintään kaksi kertaa vuodessa vikonlopuksi metsään, seikkailijakisoihin ja muihin partiotapahtumiin. Retkeilyn lisäksi seikkailijajoukkue, seikkailijoiden oma ryhmä, kokoontuu viikoittain partiokololla.

 

Rottahaukat

Lauri Kaitajärvi: 044 3001409

Mikael Muilu: 045 1379718

Saqueeb Shculz: 040 6727020

Rottahaukat kokoontuvat keskiviikkoisin klo 19:00-20:00

Jääkarhut

Jääkarhut kokoontuvat torstaisin klo 18:00-19:00
Eero Sahlberg
eero.sahlberg@pitkajarvenvaeltajat.fi

Nipsut

Nipsut kokoontuvat maanantaisin klo 19:00-20:00

Tarpojat

12–15 -vuotiaiden tarpojien ohjelmassa korostuu yhdessä toimiminen ja kavereiden kanssa koetut elämykset. Tarpojat suuntaavat retkille, vaelluksille ja partiokisoihin yhdessä oman vartionsa kanssa ja pääsevät lisäksi osallistumaan suurempiin partiotapahtumiin, kuten suurleireille, sekä kotimaassa että ulkomailla.

Tarpojien oma ryhmä, tarpojavartio, kokoontuu viikoittain. Tarpojavartiota johtaa samoaja, 15–17 -vuotias vartionjohtaja, jonka taustalla apuna ja tukena toimii yli 22-vuotias aikuinen. Toiminnan kautta tarpoja laajentaa sosiaalista ympäristöään ja oppii soveltamaan käytännön taitoja. Tarpojan itseohjautuvuus kehittyy ja nuori uskaltaa kokeilla uutta. Tarpojaohjelman lopuksi tarpojat osallistuvat ryhmänjohtajakoulutukseen.

Suunnattomat suunnistajat

Kia Varuskivi: 041 548 6990

Eevi Tuomala: 040 359 3229

Anna Ranne

anna.ranne@pitkajarvenvaeltajat.fi

Pandat kokoontuvat maanantaisin klo 17:00-18:00

Samoajat ja vaeltajat

Samoajien, 15–17 -vuotiaiden partiolaisten, toiminta on paitsi peruspartiota, myös Pitkäjärven Vaeltajien ulkopuolelle kurkottavaa vaikuttamista, kansainvälisyyttä, vastuunkantoa ja uusien ihmisten kohtaamista. Samoajat suunnittelevat toimintaansa yhdessä aikuisen kanssa ryhmän kiinnostuksen kohteiden mukaisesti ja pääsevät näin valitsemaan partio-ohjelmasta itselleen parhaat palat.

Samoajaiässä vapaaehtoistoiminnan rooli kasvaa, kun samoaja saa vastuuta ja erilaisia pestejä hoidettavakseen. Monet samoajat toimivat esimerkiksi tarpojaikäisten vartionjohtajina, vastuutehtävissä lippukunnassa sekä erilaisissa projekteissa. Viikkotoiminnan lisäksi samoajat järjestävät omia retkiään ja osallistuvat aktiivisesti alueellisiin ja valtakunnallisiin sekä kansainvälisiin partiotapahtumiin.

18–22 -vuotiaana vaeltajana partiosta on mahdollista tehdä oman näköistä: yksi innostuu partiotaitokisoista, toinen ryhtyy partiolehden toimittajaksi ja kolmas lähtee nuorempien partiolaisten kanssa retkelle. Vaeltajana partio onkin paitsi harrastus, myös inspiroiva vapaaehtoistyö! Vaeltajat toimivat usein johtajina ja muissa vastuutehtävissä niin lippukunnassa, piiritasolla kuin valtakunnallisestikin. Lisäksi vaeltajat osallistuvat alueen partiotapahtumiin sekä valtakunnallisille ja kansainvälisille leireille ja partiomatkoille.