Siirry suoraan sisältöön

Tietoa lippukunnasta

Pitkäjärven Vaeltajat (PitVa) on vuonna 1977 perustettu espoolainen aktiivinen eräpartiolippukunta. Meille tärkeää on nuorten kasvu vastuullisiksi ja aktiivisiksi kansalaisiksi, perinteisten erätaitojen ja luontoarvojen lisäksi.

Toiminta-alueeseemme kuuluvat Espoon Jupperi, Lähderanta, Laaksolahti, Rastaala ja Linnainen, mutta olet tervetullut mukaan kauempaakin.

Pitkäjärven Vaeltajissa toimii tällä hetkellä viisi sudenpentulaumaa, kolme seikkailijavartiota ja neljä tarpojavartiota. Lisäksi viikoittain kokoontuva vartionjohtajaneuvosto (WJN) tarjoaa toimintaa samoaja- ja vaeltajaikäisille. Toimintamme tukikohtana ja viikoittaisena kokoontumispaikkana toimii Kolo Laaksolahden urheilupuistossa. Lippukuntamme kämppä Kammi sijaitsee Bodomjärven pohjoispuolella Espoon Pakankylässä, aivan Pirttimäen kupeessa.

Kaunihisti, korkealle
ylemmästi, voittoon asti

Lippukuntamme on sekalippukunta, eli sekä tytöille, että pojille. Lippukuntamme keski-ikä on noin 16 vuotta. Jäseniä Pitkäjärven Vaeltajissa on noin 180.

Pitkäjärven Vaeltajat suorittavat Järvi-Espoon Eräpartiolaisten partio-ohjelmaa, joka keskittyy erätaitoihin ja luonnossa toimimiseen. Lippukunnallemme tyypillistä toimintaa onkin maastoretket Nuuksioon, aktiivinen partiotaitokisoihin osallistuminen ja retket Kammille. Joka kevät järjestämme perinteisen koko lippukunnan viikonloppuretken ja syksyisin vartio- ja sudenpentuosastojen omat retket. Muita Pitkäjärven Vaeltajien perinteisiä tapahtumia ovat kesäleirit ja puurojuhlat.

Lippukunnan samoajat ja vaeltajat järjestävät vuosittain vaelluksia ja osallistuvat myös aktiivisesti partiotaitokilpailuihin, joissa PitValaiset vartiot ovat 2000-luvun menestyneimpiä. Lippukuntamme lähettää vuosittain Jukolan Viestiin ainakin yhden joukkueen. Partion ei kuitenkaan tarvitse aina olla metsässä marhaamista. Varsinkin viittätoista vanhemmat voivat osallistua erilaisiin projekteihin aina kansainvälisestä kehitysyhteistyöstä partiokämpän kattoremonttiin, joko kaverin kanssa tai laajimmillaan satojen muiden samanikäisten partiolaisten kanssa. Viikoittaisessa toiminnassa korostuu itse tekeminen ja uuden oppiminen. Partiolainen ei harjoittele pelkästään solmuja ja erätaitoja, vaan repertuaariin kuuluu PitVassa mm. ensiapua, kansalaistaitoja, seikkailuja, sosiaalista kanssakäymistä, sekä vähän varttuneemmille organisointia ja johtamista, eli jokaiselle jotain.

Tervetuloa mukaan Pitkäjärven Vaeltajien toimintaan!